diumenge, 11 de gener del 2015

'En línia' amb Jaume Monzó



Hi ha vegades que les expectatives, especialment si són molt altes, fan que ens emporten alguna que altra decepció. Això ocorre quan visites alguna ciutat on mai havies estat, quan et presenten a alguna persona que admiraves, quan tastes un plat en el restaurant de moda o també quan lliges un llibre del que tothom ha parlat bé. Per sort, tot i les altes expectatives que tenia dipositades en la novel·la de Jaume Monzó, he de confessar que ‘En línia’ m'ha encantat.


Jaume Monzó i Sembra Llibres han aconseguit un producte altament atractiu per als lectors d'entre catorze i dihuit anys. Per damunt de tot destacaria la fragmentació narrativa, ja que són els mateixos protagonistes els narradors de la història a partir de missatges de WhatsApp, d'SMS, de comentaris en xarxes socials o d'entrades de blog. Aquesta deconstrucció del missatge ve de la mà d'un disseny excepcional que reflecteix, molt fidedignament, l'estètica d'aquests nous canals de comunicació.

Juntament amb els aspectes externs, el contingut de la novel·la també agradarà al públic adolescent. La iniciació sexual, les drogues, l'assetjament escolar o l'amistat són algunes de les línies mestres de la narració de Monzó. També voldria destacar el llenguatge. Monzó ha construït la novel·la a partir de la manera directa, clara i contundent amb la que s'expressen bona part dels adolescents.

En definitiva, em pareix una lectura molt recomanable per als nostres joves i una aposta valenta i decidida de l'editorial. Enhorabona, Jaume Monzó i Sembra Llibres!
   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada